Cara Unfollow Blog | Stop Following Blog

Bagi seseorang blogger, biasa untuk istilah follow sesebuah blog. Walau bagaimanapun, ada ketikanya kita akan terasa untuk berhenti daripada follow blog tersebut mungkin disebabkan beberapa perkara yang mungkin kita tidak suka dengan blog tersebut



Tutorial kali ini akan menunjukkan cara untuk unfollow blog, ataupun stop following blog.


1. Dari dashboard, scroll ke bawah sehingga jumpa tab blogs i'm following, kemudian klik pada Manage



2. Senarai blog yang anda follow akan keluar, kemudian klik pada settings



3. Jika diminta akaun, masukkan akan google anda. Jika sudah login, teruskan pada langkah 4.



4. Pada sebelah kanan, klik pada stop following this site



5. Bila keluar pengesahan, klik pada Stop following.




Tambahan: Jika anda mempunyai banyak blog untuk unfollow pada satu masa, pilih tab sites you've joined, dan anad boleh pilih terus sahaja untuk stop following



55 comments:

  1. begitu rupanya..terima kasih banyak2..

    ReplyDelete
  2. Ha3 bagus.. boleh la kick blog yg tiada tapisan

    ReplyDelete
  3. hoho!!..nice tips sharing!..hurm sye tengok ramai blogger yang bgi tutorial tapi blog mereka sempoi..yg tak ada tutorial ni yang lebih plak..macam-macam ada..hehe

    ReplyDelete
  4. thanks ! been searching for this for a very long time :)

    ReplyDelete
  5. tk ley..huhu ~ tolong wan ~ (~_~)

    ReplyDelete
  6. hehe...kalau boleh tak nak stop hehehe

    ReplyDelete
  7. WuMing follow Blog ini sebab dah belajar banyak dari Blog ini... Sebagai penghargaan.. Itu yang follow tu... Walau pun masih baru...Tq

    ReplyDelete
  8. tQ s0 much..inf0 yg menarek..da unf0llow~:)

    ReplyDelete
  9. thanks for this tutor.... mohon share ek..

    ReplyDelete
  10. ok tq.. ;)
    banyak dah unfollow sebb setahun lepas nyer pun ader blogger tersebut x update.

    ReplyDelete
  11. tab sites you've joined tu mana pulak ? :(

    ReplyDelete
  12. i have problem,my followers not showing on my blog..why..helppppppp..:(

    ReplyDelete
  13. ouh..finally dpt gk unfollow..tq

    ReplyDelete
  14. tengkyu,,, udah berhasil.....

    \(^.^)/

    ReplyDelete
  15. ada had ke utk follow, mcm blog sy dah x boleh follow blog org dh, katanya dh lebih 300+ sedey :(
    http://studioous.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. tak menjadi ):

    ReplyDelete
  17. boleh tak nak request cara unfriend follower melalui blog yg baru ni? dlm gmbr2 blogger lama..yg bru punya nk klik yg mne????

    ReplyDelete
  18. thanks kak tutorialnya

    Minta folback ya kak :)
    Makasih..
    asal-kamu-tau.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. makasi tipsnya, sangat bermanfaat

    mampir juga kesini ya Lintas Informatika

    ReplyDelete
  20. ah!!! trima kasih banyak banyak!! :D

    ReplyDelete
  21. ah, membantu sekali..terima kasih

    ReplyDelete
  22. terima kasih atas maklumat yg diberi =)

    p/s: hak blogwalk, hak kami, haha

    ReplyDelete
  23. gitu to caranya. baru tau. anyway, thanks :)

    ReplyDelete
  24. kalau taknak follow banyak2 sekaligus canne?

    ReplyDelete
  25. tak jumpa le button manage tu... huhu...

    ReplyDelete
  26. Thank you for the information of his article is very nice and I like to read this article I know a lot of things thanks ...

    Obat Kuat


    Obat pembesar penis


    obat perangsang wanita




    ReplyDelete