Saturday, October 8, 2011

Tutorial Sembunyikan FB Fan Page di Blog


Bagi blogger yang mempunyai facebook fanpage sendiri, adalah biasa untuk meletakkan fanpage tersebut di blog. Biasa untuk letakkan di sidebar blog, untuk kali ini admin akan tunjukkan pula cara untuk sembunyikan facebook fan page ditepi blog anda.




Anda juga boleh tengok contoh page yang diletakkan di tepi dalam blog di blog demo ini.

Tutorial sembunyikan Fb fan page adalah seperti di bawah.

Langkah 1:

i. Dari dashboard > design > edit HTML

ii. Menggunakan fungsi find, (ctrl + F), cari kod </head>

iii. Copy dan paste kod di bawah SEBELUM kod </head>


<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.1/jquery.min.js' type='text/javascript'/>



cth:


Nota: Jika anda dapati kod di atas sudah ada sebelum anda copy paste, abaikan langkah 1, pergi terus ke langkah 2.

iv. Selepas selesai klik Save Template





Langkah 2:

i. Dari dashboard > design > page element > add a gadget > HTML/javascript

ii. Copy dan paste kod di bawah dalam ruangan HTML/javascript yang anda telah buka


<script type="text/javascript">
//<!--
$(document).ready(function() {$(".w2bslikebox").hover(function() {$(this).stop().animate({right: "0"}, "medium");}, function() {$(this).stop().animate({right: "-250"}, "medium");}, 500);});
//-->
</script>
<style type="text/css">
.w2bslikebox{background: url("http://3.bp.blogspot.com/-KdSAuv-K7HM/To_WXoWHzJI/AAAAAAAAGvg/5UvL10LUe_k/facebook.png") no-repeat scroll left center transparent !important;display: block;float: right;height: 270px;padding: 0 5px 0 46px;width: 245px;z-index: 99999;position:fixed;right:-250px;top:20%;}
.w2bslikebox div{border:none;position:relative;display:block;}
.w2bslikebox span{bottom: 12px;font: 8px "lucida grande",tahoma,verdana,arial,sans-serif;position: absolute;right: 6px;text-align: right;z-index: 99999;}
.w2bslikebox span a{color: #808080;text-decoration:none;}
.w2bslikebox span a:hover{text-decoration:underline;}
</style><div class="w2bslikebox" style=""><div>

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=URL PAGE ANDA&amp;width=245&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=true&amp;connections=9&amp;stream=false&amp;header=false&amp;height=330" scrolling="no" frameborder="0" style="border: medium none; overflow: hidden; height: 330px; width: 245px;background:#fff;"></iframe><span><a href="http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2011/10/tutorial-sembunyikan-fb-fan-page-di.html">Tutorial Here</a></span></div></div>



Nota: Gantikan "URL PAGE ANDA"

contoh url page:


iii. Save dan lihat hasilnya.:)


Suka tutorial ini.?

171 comments:

titimel on October 8, 2011 at 9:14 PM said...

kalau nk letak kat area kiri blh x?
sbb kat area kanan dah penuh pun :(
cm mna 2 ar? nk tukar apew?

ACOY PANDAMOND on October 8, 2011 at 9:23 PM said...

thnks banyak2 nice tips ;0

MAMAT BLOGGER on October 8, 2011 at 10:20 PM said...

hmm, yg ni pun cantik gak.. thanks admin.. terbaikk.

nua.2PM on October 8, 2011 at 11:16 PM said...

tak jadi pun. T-T

raflessia07 on October 8, 2011 at 11:36 PM said...

thx. it helps!

u smile i smile !! :) on October 9, 2011 at 5:14 PM said...

ala,xmnjdy la,,

syud syuhada on October 10, 2011 at 4:26 PM said...

x jdi pown...hmmm

Nasha's Story :) on October 12, 2011 at 7:14 PM said...

tak jadilah nak buat xfaham ..:(

aRaN on October 13, 2011 at 7:13 PM said...

dah buat!!! thx

sha on October 13, 2011 at 11:26 PM said...

TQ JADI N MENARIK

NAZROL AZWAN on October 17, 2011 at 2:15 AM said...

xjadi pown..

NAR'Z on October 17, 2011 at 5:23 PM said...

nape x jdi pun..help me please..

Lala Shakila on October 19, 2011 at 6:03 PM said...

dah buat
tp bila click ta gerak pun.
kenapa ye ?

fana on October 22, 2011 at 8:45 AM said...

lala shakila : dh buat no1 lpstu tkan save .. then bkk link yg sme paste no2 lpstu save .

Adib Asyraff on October 22, 2011 at 10:36 AM said...

tahnks a lot, but then , if utk banner badge fb profile biase bole tak ?

Nur Syahirah binti Noor Azman on October 22, 2011 at 2:46 PM said...

nape sy buat x dpt??

Nurul Atikah on October 24, 2011 at 9:50 AM said...

mula2 kena buat kat editt html gadjet atau templete?????

aien_sunflowerz on October 25, 2011 at 10:10 PM said...

trima kasih..sya suka kan nya...^^,

Muhammad Faizal on October 25, 2011 at 11:26 PM said...

x jady laa.spae bleh t0long..

Are_Rull on October 25, 2011 at 11:33 PM said...

npe x grak2 pn??taw x mana silap nye??
lg 1 fb badge tu x kuar gmbr pun..please help me...

sii kYchee on October 28, 2011 at 6:10 AM said...

are_rull sbb awk x buat step1 kot ..first sy pn x buat step1 ..kne wat tu dlu ..settting kat html dlu ..yg step2 tu bru kne wat kat wedget kn ? kne buat step1 n step2 jg :) jgn lupe ubah url page tuu..oke .kne teliti :)

sii kYchee on October 28, 2011 at 6:11 AM said...

tengs !!jadii :)

ryzalyusoff on October 30, 2011 at 3:36 AM said...

hye nice tutorials..lawat my blog 4 web design/devlopement tips

HusnAizad on November 1, 2011 at 10:06 PM said...

dah wat dapat..tapi nape x keluar pun kita nye mmb...

nur athirah on November 4, 2011 at 3:26 PM said...

kenape saye dah buat dah semua suruhan di atas tapi kenape facebook tu die x buka tutup???
hmm...

Nazrul Azwad on November 5, 2011 at 9:04 PM said...

fan page saje la bukan facebook korang tu.....

Mama Qushi on November 7, 2011 at 4:50 PM said...

tak jadi pun dear...

LiN IBRAHIM on November 7, 2011 at 9:52 PM said...

salam kak.thanks kak cuz share smua ni. sangat menjadi ;) kalau nak tukar ke background dark camne kak?

azima gma on November 8, 2011 at 6:19 PM said...

kalau nk buat sblh kiri cmne en .

sara on November 10, 2011 at 12:18 PM said...

sara da buat tp knpa x kuar lngsung fb kwn2 sara ? ble sara tkn kt fb tu die kosong...

Ottey Ak Duncan on November 17, 2011 at 10:13 AM said...

dpat da ! smart ! :)

CikNin on November 19, 2011 at 5:09 PM said...

ubah url page tu kat mana ye? saya keliru la. Help me please.

CikNin on November 19, 2011 at 5:50 PM said...

dah jumpa dah mana nak letak url page tu. tapi nape x jadik ye :(

FHI on November 20, 2011 at 5:40 AM said...

giler gempak... leh try ni... hehe.

sarah hasran on November 21, 2011 at 1:02 PM said...

da letak..tp bile cursor hala at situ , dye ta kuar pown...nape ye ?..

Nurdiyana_Nabilah on November 23, 2011 at 10:34 AM said...

mcm mne nk amek url fb??

Nurul Fatihah Arriffin on November 23, 2011 at 4:01 PM said...

Sy buat tkjadi. Sbb kat atas head tu ade code untuk favicon. :( Buang code untuk favicon pon tkjadi jugak. Mcm mane nie :'(

silent on November 23, 2011 at 6:01 PM said...

thx..aku da boleh da..yeahh~!

Agasshi Eisya on November 24, 2011 at 12:50 AM said...

sy dah buat..tapi kosong je dlm petak tu =.='

sihotang nasojelas on November 24, 2011 at 2:33 PM said...

Good Job

Ismi Azraf on November 26, 2011 at 4:56 AM said...

Pernah guna tutorial ini awal tahun ni.
Pernah juga alih ke kiri n ke kanan.
Masa tu guna bukan untuk fanpage facebook tapi untuk ruangan facebookchat dan masa tu blog masih berhostingkan blogspot.

Apa2 pun catatan tutorial yang menarik.

=_+FaRhAnA=_+ on November 26, 2011 at 9:37 AM said...

macam mana nak letak alik kiri ye????????

nur ili on November 26, 2011 at 8:15 PM said...

sy nyer jadi tapi x kuar gmba friends pown

mohd fadly on November 27, 2011 at 12:48 AM said...

alaa.. ta jadi la.. tak kluar link la..

Melin's Secret on November 28, 2011 at 8:54 PM said...

camner nk letak bahagian kiri ?
sebeb bahagian kanan da abqanyak items !

esthetique on November 29, 2011 at 4:04 AM said...

thanks infonya

eshecharm on November 30, 2011 at 11:14 AM said...

tq

naimstarz_99 on December 1, 2011 at 2:29 PM said...

jgn buat admin pakai iframe die akan curi bilangan visitor kite dah sah pakai taktik kotor

Nur Azila on December 1, 2011 at 3:03 PM said...

nice.. tapi kalau nak letak personal fb boleh x?

azila on December 2, 2011 at 10:17 PM said...

terbaik

aqlanaqil on December 3, 2011 at 6:28 PM said...

kalo dh save cursor mcm mne???
nk paste kt mne???

srikandi umar on December 5, 2011 at 12:55 AM said...

thx, tp nak yg belah kiri punyer,,,

Fiq FLaxx on December 6, 2011 at 10:27 AM said...

nice tips..

Ammar Zulkarnain on December 6, 2011 at 9:39 PM said...

Alhamdulillah~ jadi :) Ibtisaam Daaiman

miss-myra on December 7, 2011 at 8:33 PM said...

npa xkluar nie???

m hafizi on December 8, 2011 at 2:50 AM said...

kenapa saya buat xboleh keluar msg ni.Could not retrieve id for the specified page. Please verify correct href was passed in.

Saniah Samsudin (D20102042681) on December 10, 2011 at 3:25 AM said...

cane yek...dah dapat, tapi takde gambar kekawan kat dalam tu...kosong aje....ade sesape yang boleh bantu?

faijan98 on December 11, 2011 at 10:15 AM said...

napa tak jadi ek ??
kluar ayat ni hah

#Could not retrieve id for the specified page. Please verify correct href was passed in.

help me please!!!!!!!!

Adila Othman on December 12, 2011 at 11:56 PM said...

na tanya , macam mana na cari URL page ?

solehah sejati on December 13, 2011 at 2:18 AM said...

nak setting HTML yg ni susah sebb blog bru.. bkn yg mcm dlunye...

Adila Othman on December 13, 2011 at 2:09 PM said...

ohh faham , URL page too link profile fb .

faijan muktar on December 15, 2011 at 8:16 PM said...

TANKZ <3 . . menjadi lah . . kpade sesapa yg tak jadi korang pi
#1 add gadget
#2 HTML/javascript
#3 + (tenguk kat tepi tepi HTML/javascript )

tankz :D

Ida Cy on December 16, 2011 at 2:16 AM said...

URL page 2 kt mna??? nk klu thu ape URL 2... nk letak kt mna??? adesssssssssss.. help.. :'(

syazri95 on December 18, 2011 at 3:45 PM said...

nk cari ko head 2 cm ner?????????????x fham..bdak bru blajar~

naana kamal on December 18, 2011 at 5:45 PM said...

ta fham lha
mcam mne ney ??

Hanie Nanie on December 18, 2011 at 9:41 PM said...

macm mne ney ..
dye tulis :-
Could not retrieve ID for the specified page. Please verify correct href was passed in.

cam ner eak ??
tolong lha please !

NLR on December 19, 2011 at 9:50 PM said...

kenapa xbukak pun ek ?? tutup je ??
ape salah ??

Anonymous said...

salam..admin..nk tyer ni..tp soklan ni xde kaitan la dgn apa yg admin post ni..ni..blog sye tetibe je ade myjodoh.net kt tepi tu mcm tutorial yg admin tnjuk kt atas tu..tp dia sembunyi sbelah kiri..cmne nak buang erk??geram sy~~thanks..

Wan Nur Eryna Amira on December 22, 2011 at 4:37 PM said...

thnx :) menjadi la ;)

dayahselalucomot on December 23, 2011 at 1:21 PM said...

salam . jadi2 dah tp href dy kate salah la

ﻋﻮﻧﻲ on December 23, 2011 at 3:08 PM said...

Alhamdulillah!!sy brjaya ltak d bottom,bwah shoutbox.sbb sblm ni ia bertindih dengan shoutbox tp sy ikut ska ht je ubahnya.

budaxhepy on December 24, 2011 at 1:26 AM said...

dah berjaya buat tapi kotak tu kosong la...camne ek?

Shon Rock on December 27, 2011 at 12:51 AM said...

Wah.. menarik juga ni..

Mardiana Mansor on December 29, 2011 at 6:17 PM said...

Sape e jdi x pndai la tu

mal skema on December 30, 2011 at 3:10 PM said...

thanks..

miss yaya on December 31, 2011 at 4:17 PM said...

x phm lah...tlg ajarkan

Aeman Heykal on December 31, 2011 at 10:27 PM said...

dah jadi tapi tak kuar 2 jgak ...

zareliqa afiqa on January 1, 2012 at 5:16 PM said...

camne nak letak kat belah kiri??

cнαϰιɛℓα on January 2, 2012 at 4:55 PM said...

mcmmna maw ltk HTML dya? bngunglah..mna 1 maw kna tkar..huhu!

rahimah on January 2, 2012 at 10:02 PM said...

MCM MANE NIH...PENING LAR

KOIR on January 6, 2012 at 9:36 AM said...

KELUAR "Could not retrieve id for the specified page. Please verify correct href was passed in".. mcm mana nak link ni.. URL tu patut letak apa?

iJa MizA on January 7, 2012 at 2:48 AM said...

mana admin ni, mai la tlg kami yg hadapi masalah ni..dah ikut semua step dah dan memang ada fb page tu tapi awt xde apa pun kosong je hya keluar yg ni je "Could not retrieve ID for the specified page. Please verify correct href was passed in.lg"..tlg la terangkan apa maksudnya,mcm ne nak wat page tu duk dlm dlm kotak fb page tu..adehhh letih la kalau mcm ni..

Adrian si Camelia on January 8, 2012 at 9:24 PM said...

http://www.strainisicalatori.blogspot.com/

gadhisvanilacoke on January 10, 2012 at 7:00 PM said...

URL PAGE uh kt ne?

bro-uder on January 11, 2012 at 12:08 AM said...

x menjadi ponnnn~~ benda kat tepi tue ada tapi dia tulis nie dalam box tue There was an error fetching the like box for the specified page.

bro-uder on January 11, 2012 at 12:12 AM said...

Could not retrieve ID for the specified page. Please verify correct href was passed in. yang nie plak ape??

Nuzul Al Muari on January 13, 2012 at 1:04 AM said...

X BLK BKK PUN..ASIK TUTUP JE..

Kak Yaya on January 13, 2012 at 12:01 PM said...

trma kaseh <3 sdah menjdi

emiey ir on January 15, 2012 at 10:23 AM said...

xjd!!!!!~~ huhuhu~ da buat dua2.. da.. dam repeat bnyak kali.. xjdi jugak

Cerita Aku Dan Dia on January 16, 2012 at 5:17 PM said...

ssh la x fhm cre ye cm ne nk buat

Nuzul Al Muari on January 18, 2012 at 11:45 AM said...

jadi pun..heheh

LoveJean on January 19, 2012 at 11:30 AM said...

x jadi pun.... cmne ni???

Dimas Okaisy on January 23, 2012 at 7:49 AM said...

Kalau Benda Di Sebelah Kiri Gimana...>

★aieda♡pinky★ on January 25, 2012 at 6:07 PM said...

T_T x jadi..Could not retrieve ID for the specified page. Please verify correct href was passed in

shide on January 26, 2012 at 6:11 PM said...

boleh je buat.. xda masalah pun..
camne kome ni semua.hehe

cinta dotty on January 29, 2012 at 12:20 AM said...

tq.. k ktew dpat ape yang kitew nak

NURADIILAH BINTI HUSIN on January 29, 2012 at 2:15 AM said...

tak jadi.. T.T

Are-lal on February 1, 2012 at 3:52 AM said...

thanks.......

romeo on February 6, 2012 at 2:24 AM said...

Could not retrieve id for the specified page. Please verify correct href was passed in.

KENAPA JUGAK TU ADOII

♥ Cik layla ♥ on February 11, 2012 at 5:10 PM said...

ala , xjadi jugak laaa ! benda tepi too jadi tapi still xkua .kita guna blogskin

Anonymous said...

jadi...thanks...bgi yg xjadI...try copy sampai no id....

contoh:https://www.facebook.com/pages/Putri-Fashion-Gallery/388649557818054

letak ne dekat URL PAGE ANDA
hrap mmbantu...

Faizal Hassan on February 17, 2012 at 3:34 PM said...

alamak dah buat dah ada pon kat side bar tp apa ntah tg xkene...admin boleh tlg check...ni URL blog sy...leave ur comment ya...http://musclechamp.blogspot.com/

Faizal Hassan on February 17, 2012 at 3:37 PM said...

KELUAR "Could not retrieve id for the specified page. Please verify correct href was passed in

Mudho 1979 on February 21, 2012 at 2:01 PM said...

Makasih Gun atas tutorialnya, sukses...

FuyooCrew on February 24, 2012 at 5:45 PM said...

Dah letak . tapy dia mcm bila sorang je 'like' dia kluar 2 kali gambar dalam widget neyh . npe ek ?

Saiful Anuar on February 29, 2012 at 3:30 PM said...

still tak leh lah.. tolong!! bagi siapa yag boleh tolong lah...

Miss Hazie on March 3, 2012 at 12:55 AM said...

nape sy buat x jadi2 pun???:((

Alisya on March 13, 2012 at 2:03 AM said...

thanks for the tutorial!

Nik Farra on March 14, 2012 at 1:03 PM said...

terima kasih sangat2..
blog tutorial ni sangat membantu saya..
jemput2 la singgah di blog saya yer...

Awa Fadzil on March 15, 2012 at 12:36 AM said...

kalau nak sembunyikan fan page belah kiri mcm mana? :)

iLy Nabilah on March 18, 2012 at 5:55 PM said...

Could not retrieve id for the specified page. Please verify correct href was passed in

nape kua mcam nie :(

Pemandu Teksi JB on March 22, 2012 at 5:48 PM said...

Dah buat, tapi bila klik tak gerak pun.. Cuba korang tengokkan.. zarincepp73.blogspot.com

admin on March 23, 2012 at 11:36 PM said...

jadik..thanks..^_^

Miss Jutek on April 1, 2012 at 3:59 PM said...

Macam mana nak letak page fb dalam blog, help me pleas yg tau caranya tolong bagi tau...!

Gumanta-info on April 18, 2012 at 8:33 PM said...

Wah bagus gan,,,, aku izin coba dulu ya..

xx_zix-w4rf4r on April 21, 2012 at 12:36 PM said...

Could not retrieve id for the specified page. Please verify correct href was passed in.
ada tulisanya itu gimana???

mumtaz on April 22, 2012 at 11:32 AM said...

wow, gan mampir balik yah,.. thanks

Njai on April 28, 2012 at 12:45 AM said...

TQVM.... ilmu yang bermanafaat

Sohel Rana on May 2, 2012 at 12:10 AM said...

THANKS ABANTG thank you very much for your help

Yasmin Nordin on May 11, 2012 at 6:50 PM said...

tak jadi pun

jom kongsi bersama "Sue Zana".... on May 16, 2012 at 2:16 PM said...

Suka tutorial ni,FACEBOOK icon tu ade,tapi fan page kat dlm tu x de..dia kluar mcm ni..

"Could not retrieve id for the specified page. Please verify correct href was passed in".

roha on May 20, 2012 at 2:10 AM said...

berhasil...tq so much...:-D

nur azwa on May 31, 2012 at 11:44 AM said...

cayalah,,,,,,

NUR SYAHIRA ANUAR on June 26, 2012 at 11:32 PM said...

kenape dye ckap mcm ne kt box tuu ??

"There was an error fetching the like box for the specified page."

pleseee2..:)

Maskulin Cinta on July 21, 2012 at 7:45 AM said...

Alah... x jadi npew x nak kluar degil btul lah

Mao Kifli on July 30, 2012 at 12:34 AM said...

thank you, I love it!!!

Muhamad Aizuddin on July 30, 2012 at 5:47 PM said...

tq...

Benyamin tandi on September 9, 2012 at 9:07 AM said...

tinkz u Anonymous said...

bab tlg bagi cadang di atas suruh try mcm nii..

contoh:https://www.facebook.com/pages/Putri-Fashion-Gallery/388649557818054

dah jadi pon...yes...yes.. sekali lagi timakasih Anonymous said atas bantuan mu

nik. hazani on September 16, 2012 at 8:49 PM said...

xjadi...pning pale duk try bnda sama..siapa leh tolong saya..masalah sama je ye kuar gini

'This page can't be seen by the current user. Please check page privacy and visibility settings'

please help me...

nik. hazani on September 16, 2012 at 9:24 PM said...

admin..please help me....selesaikn masalah saya

nik. hazani on September 17, 2012 at 2:28 AM said...

kepada sesiapa yg tidak berjaya...sila semak smula fb fan page anda...
sila copy n paste kn fan page anda dgn betul

cntohnya;http://www.facebook.com/freefanpagetemplates
*take note...first login dulu fb anda''
k...gud luck

grosirnya baju murah on October 3, 2012 at 8:03 PM said...

terima kasih,dan skalian izin ya aku pasang dan sudah terpasang,silahkan mampir yuk di blog kita ya..tq

Anonymous said...

nak tambah kawan macam mna ?

Mumbling online............. on October 29, 2012 at 9:33 AM said...

tak jadi pon.. :'(

cik ayylaa on November 4, 2012 at 8:08 PM said...

dah.. best..!! tq yerk :)

Blogspot Profitclicking on December 2, 2012 at 9:15 PM said...

sobat kunjungi juga blogspot ane dan kasih like dong di http://www.easymoney-pc.blogspot.com

Cinta Hati on December 14, 2012 at 4:56 PM said...

DONE.. Alhamdulillah~~!
tq sooo muchh~ pls visit our page.. http://alluringclutches.blogspot.com/ =)

obat stroke on December 17, 2012 at 4:59 PM said...

wah ini dia nih yang aku cari..

blogger mahir on December 20, 2012 at 6:25 AM said...

like this

Syarif Ahmad on January 10, 2013 at 7:14 AM said...

wawww keren nice blog, berkunjung ke sini blog sehat :D
" target="_blank">Jilbab Cantik
" target="_blank">Bikin Toko Online Murah
" target="_blank">Template Toko Online Rp 100rb
" target="_blank">Gantungan Kunci Murah Indonesia
" target="_blank">Kaos Ideologis
" target="_blank">Semua Ada Di sini :)

Syarif Ahmad on January 10, 2013 at 7:21 AM said...

" target="_blank">jom tengok Di sini :)

mirza fr on January 25, 2013 at 9:16 PM said...

Mantap Coyyy

Tieyka Irkasya on January 27, 2013 at 4:35 AM said...

ADMIN ! Tolong sy T_T
tak boleh nk buat hide n seek tu . like page ade . tapi bile edit kat HTML template tak jadi pape pun . someone ? Anybody Help me ? :/

PutuGiBagi on February 3, 2013 at 9:29 PM said...

keren...
kunjungi balik PutuGiBagi

Tips Trik SEO Blogger Pemula on February 5, 2013 at 3:17 PM said...

keren sob

Aziz Budhi on March 6, 2013 at 1:05 PM said...

Wow keren Caranya kaka :D
thanks atas infonya ..
Kumjumgi yah Blog saya :D jangan lupa jadi member http://ilmukomputertkj3.blogspot.com/ Terima kasih

ty on March 9, 2013 at 4:20 PM said...

Salam .... sya dg cuba buat ade tp kosong je xkuar page @ sebarang gmbr. Mcm mane ye?

ari on March 12, 2013 at 8:46 PM said...

good info.. thanks

ViperGoy on March 14, 2013 at 5:52 PM said...

makasih infonya gan

4 Cheats | Info Game Only on March 17, 2013 at 10:37 AM said...

makasih infonya sob

JEO Blog on March 19, 2013 at 6:51 PM said...

terima kasih banyak, saya cuba skrg

Anonymous said...

all the time i used to rеad smaller рosts which as wеll сlear their mоtiѵе, and
thаt is alѕo happеning with this paragraph which I am reaԁing at thіs time.



Fеel free to vіѕіt my web-sіtе
... Daniel Chavez Moran

Anonymous said...

I blog frequently and I really thank you for your infoгmаtiοn.
Υour аrtіcle has truly peakeԁ my intereѕt.
I am gоing tо taκe a note
of your blog and kеep checking for neω information about
once per weеκ. I opted іn foг уouг RSS feed too.


Alsο visit mу web page: PrivateBlogNetwork.info

Martho Thiwul Ndeso Mbanget on April 22, 2013 at 5:02 PM said...

aku suka banget info ini :)

Jual Pasir Silika

Pasir Silika Nusantara

Pasir Silika Murah

Karbon Aktif

Ady Water

Pasir Silika Murah

Pasir Silika Lampung

Pasir Silika Murah Sekali

Pasir Silika Murah dan Paling Murah

Jual HayCarb

Jual Calgon

Jual Norit

Jual Jacobi Murah

Pasir Silika Murah Resin dll

Pasir Silika Murah Jakarta

Pasir Silika Murah Jakarta Bandung Semarang Jogja

Pasir Silika Murah Jakarta Bandung Semarang Jogja Bali dan lain lain





contoh template maskolis seo

contoh template maskolis PALING seo

edit template paling kacau :D

exactimages on May 3, 2013 at 5:27 AM said...

Hello Friend .I tried many time on my photo blog but it is not working :( Please Help

Raja Silika on May 7, 2013 at 12:04 PM said...

Jualan Karbon Aktif Paling Murah Di Dunia


contoh template maskolis seo

contoh template maskolis PALING seo

edit template paling kacau :D

Fiz Tiger on May 29, 2013 at 6:37 PM said...

thanks bro memang jadi

'Aisyah Ummu 'Abdillah on June 3, 2013 at 6:58 PM said...

help,,,

saya sudah pakai fb fan di blog, ketika saya tukar tempalate, fb fan saya tidak berfungsi.. help help...

Anonymous said...

Аwesome post.

Feel freе tο visit my page - lloyd irvin

Anonymous said...

Excеllеnt blog herе! Alѕo уour site lοads
up vегy fаst! What web hoѕt are you uѕing?
Can I gеt your аffiliate link to your host?
I wish mу sitе loаded up aѕ fast as yours lοl

Ηerе is my wеb-ѕіte
:: reputation management

obat kuat sex on June 18, 2013 at 6:24 AM said...

oke gan thank's

Ummi MRA on June 22, 2013 at 4:49 PM said...

thx

Mama's Cake & bakery House on July 5, 2013 at 1:45 PM said...

yeah dah jadi....tp macam mana nk tukar perkataan facebook yg besar tu ke fanspage kita???huhu...bantuan

ViperGoy Blog on August 5, 2013 at 12:43 PM said...

Makasih infonya gan :)

Sabrina Bedi on August 16, 2013 at 10:28 AM said...

Terima kasih kerana sudi berkongsi tips ni...

Adawiyyah Adam on September 14, 2013 at 6:31 PM said...

hayya..kenape facebook terlekat..tak kuar la plak..step 1 n step 2 tu duk lam html yg same ke?ke dua yang berbeza?kenape xjumpe pon word head tu? aduh2222

Insan Biasa on September 17, 2013 at 3:57 PM said...

sng je nk wat
da jadi da..

any question tanya saye kat
https://www.facebook.com/fa.zam.5

CikMas Land on October 10, 2013 at 10:23 AM said...

its work! tqvm to admin... 2 thumbs up

Ain Nia on October 23, 2013 at 8:39 PM said...

success! terima kasih

visit to my blog http://lemonteaicenia.blogspot.com

Mohd Eransah IV on December 14, 2013 at 8:55 PM said...

dah jadi, tapi tak kluar entri dalamnya.

1001berbagi on January 22, 2014 at 4:16 PM said...

info yang sangat bagus sobat, teruskan berkaya sebagai penulis blog yang aktif..blog walking
http://1001berbagi.blogspot.com

Post a Comment

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted