Letak sistem rating pada blog

Adakah anda rasakan pengunjung blog anda menyukai entri yang anda post dalam blog anda.?
Bagaimana anda menentukan samada mereka suka atau tidak entri pada blog.? Adakah semata² melalui komen yang di hantar.?

Kini dengan menggunakan sistem rating, anda dapat menilai tahap 'kesukaan' pengunjung blog anda terhadapa entri yang anda taip dengan lebih stylo.:)
Letak sistem rating pada blog


Contoh sistem ini telah diletakkan di test blog

Cara untuk letak sistem ini agak senang kerana tidak memerlukan anda untuk ubah code html anda, semuanya tersedia dan anda hanya perlu ikuti beberapa langkah berikut.


1. Login akaun blogger anda.

2. Buka web http://www.outbrain.com

3. Pada paparan pilih option yang anda.

-->Digalakkan untuk mendaftar untuk mendapatkan maklumat rating dan juga (paling penting bagi aku) untuk membuang 'related post' yang didatangkan secara automatic dalam sistem ini.
Letak sistem rating pada blog


4. Klik install dan paparan baru akan muncul
Letak sistem rating pada blog

5. Pada paparan, pilih blog anda kemudian klik 'add widget'.
Letak sistem rating pada blog


6. Selesai. (Anda boleh buat pengubahsuaianan daripada akaun yang anda telah buat sebelum ini)

31 comments:

  1. talk ley pown ak wat..huhuhu...caner ak nk wat benda nie?

    ReplyDelete
  2. eee tak jadi pun :(

    ReplyDelete
  3. ada tutorial x utk letak supermoods kat ruangan komen tu???

    ReplyDelete
  4. tq... ia menjadi!... thanks very much

    ReplyDelete
  5. dr tadi tak jadik!huh!

    ReplyDelete
  6. sangat berguna bro bg kamu yg newbie nie

    ReplyDelete
  7. sangat berguan bro bg kami ya newbie nie

    ReplyDelete
  8. npe ble tulis blog url dye tulis kt bawah 2 "please provide a valid URL" padahal kte dh letak url bl0g kte yg bet0l...
    huhuhu~

    ReplyDelete
  9. Banyak info berguna dlm blog anda, terima kasih

    ReplyDelete
  10. macam mane na buang yang "you might like" toe ?

    ReplyDelete
  11. kita coba dulu dach, kira-kira berapa rating ea . .

    ReplyDelete
  12. usaha yang amat murni unwanted

    ReplyDelete
  13. macam mana nak letak reaction dkt blog,dari mana nak dpt reactions tu?

    ReplyDelete
  14. salam..
    cam na nak wat "Tutorial Blog Yang Berkaitan:" tu???

    ReplyDelete
  15. Salam.... thank you... banyak maklumat saya tau..

    ReplyDelete
  16. tanx a lot...banyak membantu :)

    ReplyDelete
  17. Salam terima kasih. saya berjaya buat.

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Terima kasih dengan info dan tips yang di curahkan kepada kami yang ingin mengetahui dunia berblog yang menarik ini... :)

    ReplyDelete
  20. kalau saya memakai script rating bintang rich snippet google dan akhirnya berhasil memasangnya

    ReplyDelete
  21. salam admin plz singgah blog kawan.....ade tips x nak bg.....visit k tq
    http://ridwoon.blogspot.com/
    lahabaw.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. Mantap Om :D

    Komen Balik Ya ^_^ >> http://andika-official.blogspot.com/

    ReplyDelete