Shoutmix Akan Menamatkan Perkhidmatan Percuma | Alternatif Shoutbox Percuma Untuk Ganti Shoutmix

Bagi blogger yang sudah lama berkecimpung dalam arena blogging, shoutmix adalah salah satu shoutbox yang paling dikenali. Boleh dikatakan penggunaanya adalah meluas dengan fungsi yang boleh admin katakan mesra pengguna. Dan semua itu boleh didapati secara percuma.


Kini, setelah 7 tahun 'berbakti' dengan mempunyai akaun percuma,  shoutmix mengambil satu langkah drastik, iaitu akan menamatkan perkhidmatan percuma yang ditawarkan. Jadi selepas ini semua akaun shoutmix adalah berbayar.
Satu keputusan yang admin rasakan kurang bijak untuk memenangi hati pengguna maya.

Keputusan ini juga telah diwar-warkan di laman utama mereka.
Bermula 1 Januari 2012, kesemua akaun percuma akan tidak berfungsi kecuali upgrade kepada plan berbayar.



Berikut plan-plan yang ditawarkan untuk pengetahuan atau bagi sesiapa yang berminat. (walaupun admin rasa macam tidak mahu letak je.:)


Sanggupkah anda membayar untuk plan ini.? Kalau admin tidak perlu jawab pun tak pe rasanya.:)

Disebabkan shoutmix akan menghentikan perkhidmatan percumanya bermula 1 Januari 2012 nanti, disini admin letakkan senarai lain shoutbox yang anda boleh dapati secara percuma. Admin belum mencuba lagi mana-mana shoutbox ini buat masa sekarang. Bagi sesiapa yang pernah menggunakan mana-mana shoutbox di bawah, diharap boleh berkongsi pandangan.

1. http://oggix.com/
2. http://www.cbox.ws/
3. http://www.yellbox.com/
4. http://www.freeshoutbox.net/
5. http://www.myshoutbox.com/
6. http://free-shoutbox.net/
7. http://ishoutbox.com/
8. http://www.shoutjax.com/

------------------

p/s: Admin jangkakan pengguna shoutmix akan jatuh menjunam.
Reason: kenapa perlu bayar untuk widget yang boleh didapati secara percuma.:)

Sefikit info tambahan::)


more info:http://www.shoutmix.com/v3/

98 comments:

  1. dah tukar chat box baru gantikan shoutmix ;)

    ReplyDelete
  2. saya rasakan ade satu yg terbaik,, cuba test.. hehe, nak tahu tgk muazfaris.com

    ReplyDelete
  3. alamak.. kena pakai cbox la plak pasni.. cbox OK tak??

    ReplyDelete
  4. shoutbox sy paling sk sbb mudah n free :P

    ReplyDelete
  5. thx wat entry ni..sy suke sangat sebab dapat wat shoutbox free...dah lama cari entry ni

    ReplyDelete
  6. Eli da tukar pada cbox da bile tahu nieyh... kejam nye SHOUTBOX.. hikhikhik (+,-)

    ReplyDelete
  7. sy cadang kan korg amik yg ni www.shoubox.tv
    yg ni bagus bagi sy .
    cuba lah :)

    ReplyDelete
  8. rasa nya www.cbox.ws tu okey... hampir2 serupa dgn shoutmix... kene faham sendiri la cara buat nye.. senang je.. :)

    ReplyDelete
  9. shoutcamp pn ok.. :) btw cbox bnyk spams..

    http://iejanordin.blogspot.com/2011/11/shoutbox-pilihan-bloggers-ialah.html

    ReplyDelete
  10. confirm lepas ni pengguna shoutmix menjunam..rasanya ramai dah tukar chat box ni. hehe tapi saya masih lagi tak suka pakai chat box.
    Punca komen kurang di blog adalah kerana chat box.

    ReplyDelete
  11. salam, mcm ne nak sorokan chat box ke, fibx nie eyh?

    ada tutorial x, if ada, can u help me :0

    and,please bagi feedback kt blog saya,thx :)
    sejutaharapanku91.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. . http://www.cbox.ws/ TERBAIK

    ReplyDelete
  13. informative.. nanti nk masukkan shoutbox ni dlm webpage.. thanks.
    http://www.mdprima.com.my

    ReplyDelete
  14. kunjungan hangat.. kunjung balik ya. jangan lupa follownya.. :D

    ReplyDelete
  15. kunjungan hangat.. kunjung balik ya. jangan lupa follow nya.. :D

    ReplyDelete
  16. Nice article thanks for sharing this! I like, I am the first time on this site and am really enthusiastic about and so many good articles. I think it’s just very good. i like this type of articles.

    ReplyDelete
  17. salam.. terima kasih sebab bagi info.. jemput singgah di tutorial blogspot

    ReplyDelete
  18. peh! very cool .want get one?
    visit me at http://mrlasius.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. kunjungan hangat.. kunjung balik yach. jangan lupa follow nya.. :D

    ReplyDelete
  20. Menarik info ni...so sy takkan ambil shoutmix da...hehe...


    Cara Menguruskan Badan Yang Efektif

    ReplyDelete
  21. Menarik info ni...so sy takkan ambil shoutmix da...hehe

    www.klk-gla.com/vb/

    www.klk-gla.com/vb/

    ReplyDelete
  22. Nice post. Thank you for taking the time to publish this information very useful! I’m still waiting for some interesting thoughts from your side in your next post thanks!

    ReplyDelete
  23. good,klo cara upload file ke blogspot caranya gimana?

    ReplyDelete
  24. salam gan ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya gan !

    ReplyDelete
  25. tengah cari info pasal shoutmix, terjumpa blog nie..by the way nice info..

    ReplyDelete
  26. thanks yer... patutla saya cuba buat shoutbox dgn shoutmix x jadi...asyik tulis expired je..

    ReplyDelete
  27. owh, terima kasih lg sekali...dah berjaya dapatkan shoutbox... saya ambik pilihan ke 4..

    ReplyDelete
  28. salam gan ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya gan !

    ReplyDelete
  29. Actually this post is so attractive for us.
    here are some techniques to visibility.
    thanks.....

    ReplyDelete
  30. thanks for share tip, i used it make my chat blog in blog

    ReplyDelete
  31. saya dah try masukan ,saya pilih yang no 4
    .boleh test msg kat saya?
    4. http://www.freeshoutbox.net/

    ReplyDelete
  32. Aku mau pake yang berharga minim saja ni..
    terima kasih untuk infonya

    ReplyDelete
  33. waduhh koq jadi berbayar gini yakh..pantesan shoutmix punya ku jadi aneh gtu...

    ReplyDelete
  34. memang uang bisa merubah segalanya...semua yg memakai uang pasti hasilnya akan sesuai dengan keinginan..

    ReplyDelete
  35. murahh juha yahh , dicoba akhh :) hihihi

    ReplyDelete
  36. Nice artikel.. :D
    Kunjungi balik ke http://lukas-trys.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

    ReplyDelete
  38. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    ReplyDelete
  39. new blogger..baru nak cari shoutmix jugak tapi pelik tengok kena bayar.Selamat singah jalan2 kat sini....thanks....visit my blog...mardiyanhani.blogspot.com

    ReplyDelete
  40. bru nak letak shoutmix...^_^ thnx ya

    ReplyDelete
  41. x pernah guna wdget ni lg,, akan try dlm salah satu link , TQ admin..

    lynn yusof ibu adika
    dapurkudotcom.blogspot.com

    ReplyDelete
  42. terima kasih, panduan ini banyak membantu

    ReplyDelete
  43. terimakash banya untuk infonya,,sangat membantu sekali..

    ReplyDelete
  44. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  45. trima kasih kawan atas informasinya...smoga berkah

    ReplyDelete
  46. info yang sangat bagus sekali gan...

    ReplyDelete
  47. info yang menarik sekali gan!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  48. Blog ini sangat luar biasa, sudah menghasilkan ribuan pengunjung setiap harinya

    ReplyDelete
  49. Yes..br nk letak..knr byr ye..tq 4 this article..

    ummigenius.blogspot.com

    ReplyDelete
  50. info yang sangat bermanfaat sekali sob
    terima kasih

    ReplyDelete
  51. infonya bagus

    salam sukses
    http://tokoobatbiusasli.blogspot.com

    ReplyDelete
  52. Kunjungan ke sekian ke web ini, semoga makin bagus aja, rajin posting ya ...

    ReplyDelete
  53. Thanks for this post my friend, I really like it. Nice sharing :) after I'll try it on my blog, thanks :)

    ReplyDelete
  54. kunjungan pagi setelah membaca dan menyimak artikelnya sangat bermanfaat sekali untuk menambah wawasan saya makasih

    ReplyDelete
  55. Sangat menarik sekali, terimakasih atas tutorial nya

    ReplyDelete
  56. makasih banyak telah berbagi infonaya

    ReplyDelete
  57. Cara Alternatif Pengobatan

    http://snurl.com/28xpohd

    ijin Sharing gan :) sukses buat websitenya :) !!!!

    ReplyDelete
  58. Herbal Alternatif

    http://snurl.com/28xpnib

    hati hati buat yang mau mudik lebaran :) sukses buat websitenya :) !!!!

    ReplyDelete
  59. Obat Herbal Aman

    http://snurl.com/28xpn2p

    hati hati buat yang mau mudik lebaran :) sukses buat websitenya :) !!!!

    ReplyDelete
  60. Obat Herbal Penyakit

    http://snurl.com/28xpnvx

    hati hati buat yang mau mudik lebaran :) sukses buat websitenya :) !!!!

    ReplyDelete