Wednesday, February 17, 2010

Website untuk download template blog


Sebelum menukar template sesebuah blog, perkara yang diperlukan adalah template yang hendak ditukar. Seseorang pemilik blog mesti mengetahu template bagaimana yang hendak digunakan untuk blognya.

Jika anda seorang pemilik blog dan masih belum lagi mempunyai template yang hendak digunakan, anda boleh mendapatkan pelbagai jenis template secara percuma dan pelbagai jenis yang dirasakan sesuai untuk blog anda.

Website untuk download template blog


Template sesebuah blog adalah dalam format .xml (oleh itu pastikan jika anda download file dalam bentuk zip/rar, anda extract dahulu file tersebut.)
Website untuk download template blog


Berikut adalah antara laman web yang menyediakan pelbagai jenis template untuk blogger secara percuma.

http://btemplates.com/
Website untuk download template blog

http://www.ourblogtemplates.com/
Website untuk download template blog

http://www.deluxetemplates.net/
Website untuk download template blog


http://blogtemplate4u.com/
Website untuk download template blog

http://www.bloggertemplatesfree.com/
Website untuk download template blog

http://www.btheme.info/
Website untuk download template blog

http://www.blogspottemplate.com/
Website untuk download template blog


http://www.freebloggertemplate.org/
Website untuk download template blog


http://www.bloggertemplateplace.com/
Website untuk download template blog


Anda juga boleh mendapatkan pelbagai lagi template untuk blog dengan hanya menggunakan fungsi search pada google.

Tips: Anda tidak perlu risau jika anda gunakan banyak masa untuk memilih template yang sesuai untuk anda. Kerana itu adalah perkara biasa. Pastikan template yang anda pilih betul-betul memenuhi citarasa anda.:)


Suka tutorial ini.?

52 comments:

Anonymous said...

bro,,,cane nk extract lps download?

Anonymous said...

thanks bro...dah jadik..hahaha

Yanana! on May 31, 2010 at 3:41 PM said...

kenape dr dulu sy nk tukar layout xpernah jadi. mst die ckp camni:
'Your template could not be parsed as it is not well-formed. Please make sure all XML elements are closed properly.
XML error message: Content is not allowed in prolog.'

aper masalah die,cane nk extract tu?please help, sy insan lemah IT,hehehe.:)

eyza on June 12, 2010 at 2:05 AM said...

cam ne nk extract pas download? penin..huuuu

nukilan gadis kampung on July 1, 2010 at 12:10 PM said...

salam tumpang share ilmu pada yanana dan blogger yang lain..Selalunya templates yang didownload adalah dalam bentuk zipped folder. So, sila extractkan folder tu. cara nak extract awak boleh layari blog saya http://nukilangadiskampung.blogspot.com..saya ada cerita sedetailnyer cara nak tukar template..

diEamaya on August 20, 2010 at 5:23 PM said...

mcm mana nk buat extract 2?? xphm2 ~

Anonymous said...

sy pon sme,
mcm mne nk extract file ?

Anonymous said...

Untuk extract, bila u dah download template tu ia berbentuk zipped folder. Zipfolder ni alah gambar folder warna kuning macam biasa tu tapi ada tertulis zipp... Better u all download ke dekstop. Lepas download bukak folder tu. U akan nampak 2 fail. salah satu daripadanya fail tertulis 'XML Document'. So masa u browse tu bukaklah dekstop dan uploadlah document tu. Good luck.

saraa shizzy on October 25, 2010 at 1:15 AM said...

tgok sy puny blog jp . cmna nk hilangkan background HITAM tu ? dh try mcm2 cara tp still tk nak kluar jugak . huu . help me? bole kn ? hehe
www.coklatgergasi.blogspot.com

FuFu on October 29, 2010 at 5:42 PM said...

nape tak bole...

zakirul rahim on November 24, 2010 at 11:15 PM said...

macam maner nie???

Bee Den on December 5, 2010 at 6:59 PM said...

camne nie??

aisyah on December 22, 2010 at 9:07 PM said...

x paham p0n

ecahcystory on January 1, 2011 at 1:11 AM said...

saya x phm laaa ):

Anonymous said...

haa pnat dh nk wat,dr f1 excited nk wat tp taleh jd pon ermm

nur hidayah on January 8, 2011 at 9:34 AM said...

x faham lah....

aNi MuSiCa on January 22, 2011 at 6:49 PM said...

kalo yg korg download tu zip,kene right click dulu after download tu.. klik extract files. bila doc tu da tukar jdik xml,baru boleh browse.

just share =)

Nica on January 25, 2011 at 9:12 PM said...

nak tanya nape blog saye takde older post ek..huhu

ARY SETAN on February 5, 2011 at 11:27 AM said...

nak extract ? right click kt folder template to , then . ade 2 extract . extract file n extract here . kalau nak senang , korg extract here jea lha .

follow my blog . www.gitarkordd.blogspot.com

Anonymous said...

boleh tak explain kat aku , mula-mula download
template . kedua tekan right click , ada extract file and extract here rite ? lepas tu.ya ALLAH rasa nk balik2 laptop je .

Anonymous said...

extract lepas tu tunggu jadi xml.tunggu tak jadi apa2 pun statik je.

Anonymous said...

ada orang nk tolong terangkan dari a smpi z.aku ni baru je first time pegang mouse.

ejalzz & zuera on March 10, 2011 at 10:23 AM said...

salam...macam mana kitan nak edit header kat blog...contohnya nak masukkan gambar kita

Shira Afya Hashim on March 13, 2011 at 8:40 PM said...

mcm mana nk tukar header eh?

Trainer Fariz on March 26, 2011 at 10:17 AM said...

extraxt gune 7-zip...downloadla kat internet...untuk maklumat lanjut add saya kat facebook untuk tunjuk ajar gne 7-zip----hanya mahu menolong

Anonymous said...

nape bile download dia trus jd pdf pnye file...dia xnaik folder..ada spe2 bley tlong x?

ADAM on May 25, 2011 at 9:10 PM said...

Free Blogger template download..

http://www.babyrunner.co.cc

BELAJAR BAHASA HEBREW on June 7, 2011 at 1:39 PM said...

salam...

saya ada skit masalah, saya nak dlm blog archive tu nak tukar pada post tittle but tak boleh.... mcm mn caranyer? pls

alice fernandez on August 29, 2011 at 12:52 PM said...

kenape dr dulu sy nk tukar layout xpernah jadi. mst die ckp camni:
'Your template could not be parsed as it is not well-formed. Please make sure all XML elements are closed properly.
XML error message: Content is not allowed in prolog.'
HELP ME PLSS ..

syuhada eyda on September 8, 2011 at 4:51 PM said...

salam , nak tumpang tnya , mcm mna nak buat extrack tuh ya ?
sy tak fhm lah . boleh tlong sy ??

Gadis Teropong on October 11, 2011 at 6:57 PM said...

x boleh pon

Pixie's Dust on November 25, 2011 at 2:36 AM said...

SATU LAGI . http://www.blogskins.com/
saye gune tu , design dea lawa2 takyah nk belajar tutorial susa kalau pilih template navigated ^^

AnNuRrNaJiHaH on November 29, 2011 at 11:03 AM said...

hye , npe x b0ley nk d0wnload template bl0g ?!

firdy daus on December 16, 2011 at 1:28 AM said...

tenkiu !!

Aloy on December 26, 2011 at 12:25 PM said...

lepas extract kat mana2 folder..korang bukak design-edit HTML..pastuh bawah download full template..ade ayat nih Upload a template from a file on your hard drive: CHOOSE FILE....korang tekan choose file tuh n pilih lah file xml yang diextract tadi..pastuh..tekan KEEP WIDGET n view blog..TADAAAA..SIAPP!!..korang ley try byk kali cuba2 template lain..:))

Aloy on December 26, 2011 at 12:28 PM said...

lupa2..pas pilih file xml td..tekan upload ok..korang nih kena gtau 1 1..kan blur pulak..hihi..jgn lupa visit blog aku yg tak bape nak cun ok aloy85.blogspot.com

Xaleha Lynna on January 4, 2012 at 11:35 AM said...

haishhhhh sape tau katne nk cari template yg cute n lawa..

orangbiasa on January 11, 2012 at 4:08 PM said...

nak tanya..kenapa bila kita dah save kod design yang kita nak pastu bila view blog die kuar xpenuh..kat bawah tu de tulis "done, but with errors on page"..kat mane silapnya..?

Fatyn Lalaa on January 23, 2012 at 1:54 PM said...

haha :D tak faham 1 hapak pun

#lalala~

aathif amalia on January 31, 2012 at 3:13 PM said...

makaceh :)

Syabil Syameer on February 12, 2012 at 4:50 PM said...

TQ sifu

aziah on February 16, 2012 at 11:03 PM said...

saya x paham..!!saya x blh ubh pon!

Mrs Beauty on February 29, 2012 at 10:43 PM said...

Memang best la blog ni apa pun ada...Tutorial lak 2...Terbaekkkk. TQ.

umi duan on May 12, 2012 at 9:27 PM said...

Adeh sshnya..napa xdpt buat ni..

plz add me http://duanprintingmaju.blogspot.com

Shah Min Ho on May 15, 2012 at 10:09 PM said...

template n layout tu cne??..hehe

❤ Si Budak Vanilla ❤ on June 3, 2012 at 1:49 PM said...

boleh2!

ruziah mat on July 23, 2012 at 11:02 PM said...

baru try buat ni

obat stroke on December 13, 2012 at 5:07 PM said...

wah mantep broo.. jadi bisa pilih macem-macem blog nih.. dengan adanya alamat untuk download blog diatas makaasih infonya..

Farah Wahidah on February 12, 2013 at 9:42 PM said...

macam mana nak browse..tolong ajar sikit

alaska pulsa on February 26, 2013 at 3:49 PM said...

ane make jasa yang nor 3 templtnya simpel dan enteng

iklan baris gratis on February 26, 2013 at 3:50 PM said...

jadi pengen ganti templat lagi

rozi on September 5, 2013 at 6:16 AM said...

bervariasi blognya,,terimakasih infonya

Post a Comment

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted