Website untuk download template blog

Sebelum menukar template sesebuah blog, perkara yang diperlukan adalah template yang hendak ditukar. Seseorang pemilik blog mesti mengetahu template bagaimana yang hendak digunakan untuk blognya.

Jika anda seorang pemilik blog dan masih belum lagi mempunyai template yang hendak digunakan, anda boleh mendapatkan pelbagai jenis template secara percuma dan pelbagai jenis yang dirasakan sesuai untuk blog anda.
Website untuk download template blog


Template sesebuah blog adalah dalam format .xml (oleh itu pastikan jika anda download file dalam bentuk zip/rar, anda extract dahulu file tersebut.)
Website untuk download template blog


Berikut adalah antara laman web yang menyediakan pelbagai jenis template untuk blogger secara percuma.

http://btemplates.com/
Website untuk download template blog

http://www.ourblogtemplates.com/
Website untuk download template blog

http://www.deluxetemplates.net/
Website untuk download template blog


http://blogtemplate4u.com/
Website untuk download template blog

http://www.bloggertemplatesfree.com/
Website untuk download template blog

http://www.btheme.info/
Website untuk download template blog

http://www.blogspottemplate.com/
Website untuk download template blog


http://www.freebloggertemplate.org/
Website untuk download template blog


http://www.bloggertemplateplace.com/
Website untuk download template blog


Anda juga boleh mendapatkan pelbagai lagi template untuk blog dengan hanya menggunakan fungsi search pada google.

Tips: Anda tidak perlu risau jika anda gunakan banyak masa untuk memilih template yang sesuai untuk anda. Kerana itu adalah perkara biasa. Pastikan template yang anda pilih betul-betul memenuhi citarasa anda.:)

59 comments:

  1. bro,,,cane nk extract lps download?

    ReplyDelete
  2. thanks bro...dah jadik..hahaha

    ReplyDelete
  3. kenape dr dulu sy nk tukar layout xpernah jadi. mst die ckp camni:
    'Your template could not be parsed as it is not well-formed. Please make sure all XML elements are closed properly.
    XML error message: Content is not allowed in prolog.'

    aper masalah die,cane nk extract tu?please help, sy insan lemah IT,hehehe.:)

    ReplyDelete
  4. cam ne nk extract pas download? penin..huuuu

    ReplyDelete
  5. salam tumpang share ilmu pada yanana dan blogger yang lain..Selalunya templates yang didownload adalah dalam bentuk zipped folder. So, sila extractkan folder tu. cara nak extract awak boleh layari blog saya http://nukilangadiskampung.blogspot.com..saya ada cerita sedetailnyer cara nak tukar template..

    ReplyDelete
  6. mcm mana nk buat extract 2?? xphm2 ~

    ReplyDelete
  7. sy pon sme,
    mcm mne nk extract file ?

    ReplyDelete
  8. Untuk extract, bila u dah download template tu ia berbentuk zipped folder. Zipfolder ni alah gambar folder warna kuning macam biasa tu tapi ada tertulis zipp... Better u all download ke dekstop. Lepas download bukak folder tu. U akan nampak 2 fail. salah satu daripadanya fail tertulis 'XML Document'. So masa u browse tu bukaklah dekstop dan uploadlah document tu. Good luck.

    ReplyDelete
  9. tgok sy puny blog jp . cmna nk hilangkan background HITAM tu ? dh try mcm2 cara tp still tk nak kluar jugak . huu . help me? bole kn ? hehe
    www.coklatgergasi.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. haa pnat dh nk wat,dr f1 excited nk wat tp taleh jd pon ermm

    ReplyDelete
  11. kalo yg korg download tu zip,kene right click dulu after download tu.. klik extract files. bila doc tu da tukar jdik xml,baru boleh browse.

    just share =)

    ReplyDelete
  12. nak tanya nape blog saye takde older post ek..huhu

    ReplyDelete
  13. nak extract ? right click kt folder template to , then . ade 2 extract . extract file n extract here . kalau nak senang , korg extract here jea lha .

    follow my blog . www.gitarkordd.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. boleh tak explain kat aku , mula-mula download
    template . kedua tekan right click , ada extract file and extract here rite ? lepas tu.ya ALLAH rasa nk balik2 laptop je .

    ReplyDelete
  15. extract lepas tu tunggu jadi xml.tunggu tak jadi apa2 pun statik je.

    ReplyDelete
  16. ada orang nk tolong terangkan dari a smpi z.aku ni baru je first time pegang mouse.

    ReplyDelete
  17. salam...macam mana kitan nak edit header kat blog...contohnya nak masukkan gambar kita

    ReplyDelete
  18. extraxt gune 7-zip...downloadla kat internet...untuk maklumat lanjut add saya kat facebook untuk tunjuk ajar gne 7-zip----hanya mahu menolong

    ReplyDelete
  19. nape bile download dia trus jd pdf pnye file...dia xnaik folder..ada spe2 bley tlong x?

    ReplyDelete
  20. Free Blogger template download..

    http://www.babyrunner.co.cc

    ReplyDelete
  21. salam...

    saya ada skit masalah, saya nak dlm blog archive tu nak tukar pada post tittle but tak boleh.... mcm mn caranyer? pls

    ReplyDelete
  22. kenape dr dulu sy nk tukar layout xpernah jadi. mst die ckp camni:
    'Your template could not be parsed as it is not well-formed. Please make sure all XML elements are closed properly.
    XML error message: Content is not allowed in prolog.'
    HELP ME PLSS ..

    ReplyDelete
  23. salam , nak tumpang tnya , mcm mna nak buat extrack tuh ya ?
    sy tak fhm lah . boleh tlong sy ??

    ReplyDelete
  24. SATU LAGI . http://www.blogskins.com/
    saye gune tu , design dea lawa2 takyah nk belajar tutorial susa kalau pilih template navigated ^^

    ReplyDelete
  25. hye , npe x b0ley nk d0wnload template bl0g ?!

    ReplyDelete
  26. lepas extract kat mana2 folder..korang bukak design-edit HTML..pastuh bawah download full template..ade ayat nih Upload a template from a file on your hard drive: CHOOSE FILE....korang tekan choose file tuh n pilih lah file xml yang diextract tadi..pastuh..tekan KEEP WIDGET n view blog..TADAAAA..SIAPP!!..korang ley try byk kali cuba2 template lain..:))

    ReplyDelete
  27. lupa2..pas pilih file xml td..tekan upload ok..korang nih kena gtau 1 1..kan blur pulak..hihi..jgn lupa visit blog aku yg tak bape nak cun ok aloy85.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. haishhhhh sape tau katne nk cari template yg cute n lawa..

    ReplyDelete
  29. nak tanya..kenapa bila kita dah save kod design yang kita nak pastu bila view blog die kuar xpenuh..kat bawah tu de tulis "done, but with errors on page"..kat mane silapnya..?

    ReplyDelete
  30. haha :D tak faham 1 hapak pun

    #lalala~

    ReplyDelete
  31. saya x paham..!!saya x blh ubh pon!

    ReplyDelete
  32. Memang best la blog ni apa pun ada...Tutorial lak 2...Terbaekkkk. TQ.

    ReplyDelete
  33. Adeh sshnya..napa xdpt buat ni..

    plz add me http://duanprintingmaju.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. template n layout tu cne??..hehe

    ReplyDelete
  35. wah mantep broo.. jadi bisa pilih macem-macem blog nih.. dengan adanya alamat untuk download blog diatas makaasih infonya..

    ReplyDelete
  36. macam mana nak browse..tolong ajar sikit

    ReplyDelete
  37. ane make jasa yang nor 3 templtnya simpel dan enteng

    ReplyDelete
  38. bervariasi blognya,,terimakasih infonya

    ReplyDelete
  39. Mau Belajar Blogger ? Tapi Gak Bisa Atau Gak Tau Cara Nya ?
    Kesini Aja http://ruby-alfa.blogspot.com/
    Disitu Anda Bisa Belajar Tentang Blogger Dan Tutor Mempercantik Blog

    ReplyDelete