Misterlinky - cara mudah untuk pengunjung masukkan link di blog

Sesetengah pemilik blog akan memasukkan link pengunjung sebagai exchange. Cara ini bagus untuk meningkatkan trafik blog. Kebiasaanya, link pengunjung akan dimasukkan oleh pemilik blog.

Tetapi dengan misterlinky, pengunjung sendiri akan meninggalkan link blog mereka pada blog² yang meletakkan widget ini. Secara tidak langsung dapat memudahkan kedua-dua belah pihak, pemilik blog dan pengunjung blog.

Berikut contoh widget misterlinky ini.



Untuk mendapatkan widget ini, anda boleh dapatkan (daftar) di www.misterlinky.net/

Setelah selesai mendaftar dengan linkwinky, dapatkan kod HTML kemudian paste di bahagian page element blog anda.

Antara kelebihan menggunakan misterlink ini adalah widget yang simple dan mudah untuk memasukkan url blog. Pemilik blog juga senang untuk menguruskan widget ini(jika ada link yang tidak dikehendaki)

81 comments:

  1. menarik. thanks tuan blog..

    ReplyDelete
  2. wooow mmg menarik tertarik kau mmg gempak

    ReplyDelete
  3. wee . suda berjaya ! thnks encik blog :)

    ReplyDelete
  4. selalu tertanya akhirnya jumpa juga

    ReplyDelete
  5. mcm ne ni? da g link da tapi r=tak tahu nk wat pe

    ReplyDelete
  6. xleyh wt pn..
    mner dier pny html..??
    nk cri kat mner..??

    ReplyDelete
  7. wow... ini sgt menarik untuk berkongsi blog..... teruskan menulis

    ReplyDelete
  8. sorry nk tny..lpas register.... pastu nk wat per 4 get this widget??

    ReplyDelete
  9. banyak info yg menarik. thanks T_T.

    ReplyDelete
  10. lepas dah sign up .. what to do ??

    ReplyDelete
  11. xdpt pon kod html dia? nk copy paste camne?

    ReplyDelete
  12. saya berjaya setelah mencuba untuk beberapa hari . hik2 . terima kasih , :)

    ReplyDelete
  13. mcm ner nak kecikkan ruang nie yew...kina tgk ada yang mcm nie tapi kecik je..

    nanti jwb kat shoutmix kina yew..

    ReplyDelete
  14. boleh trus letk kat page element ke? xjd neh

    ReplyDelete
  15. sya xdapt pun,,,da try xda npa ??

    ReplyDelete
  16. da daftar pas2 nk wtpe?
    complicated jek.

    ReplyDelete
  17. lepas sign in..nak amik code kat mane ye??

    ReplyDelete
  18. jadiiiii!! tengss tuan punya blog.. haah.. i'm 13

    ReplyDelete
  19. tak bole nak register la..user id tu tak bole..camne nie..da bnyka kali sang ratu cube tapi tak bole la

    ReplyDelete
  20. yay..bjaya.thanks ye.:)

    ReplyDelete
  21. haha ! bole da. im hppy now !! tengs a lot ! :D

    ReplyDelete
  22. npew xlh? ?dh dftr dh,tp kne msukkn code pew ? ?

    ReplyDelete
  23. xblh pn nk daftr...user id 2 macm ne ekh

    ReplyDelete
  24. nape mcm complicated je nak wat nie. aiyoo..tutorial bagi details sikit leh tak.
    dah byk kali buat mcm2 pulak yg dia nak..
    admin tlong jwb soalan kami..please.

    ReplyDelete
  25. Terima kaasih atas tips tips berguna
    :)

    ReplyDelete
  26. em nk tnye..cmne eh nk wt utk ade button2 home..profile ngn len2?

    ReplyDelete
  27. elo,,,lets visit the blog ak kat link ni,,,http://catloverfamily.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. Alhamdulillah..satu perkongsian yang amat baik dan semoga ia memberikan banyak manfaat kepada kita semua...

    ReplyDelete
  29. bagus la informasi kat sini..
    jemput la ke blog CikMisi....

    ReplyDelete
  30. cm na...xreti la...

    ReplyDelete
  31. terima kasih....suka
    sesgt...

    ReplyDelete
  32. tak tau nak buat mcm mane.. LOL!

    ReplyDelete
  33. cmne nk daftar?sy da byk kali daftar td xlew...id url tu la punya pasal...sebenarnya cmne?

    ReplyDelete
  34. lepas register . then log in .
    then paste address nie http://www.misterlinky.net/blog/

    ReplyDelete
  35. salam semua...lepas dh register korang tgk bahagian atas n klik perkataan 'wizard'..nnti kuar step 1,step 2 n step 3...

    step 1:choose your server...n strusnya

    lps jwb smua..korang klik generate code...itulah code HTML korang pnye...

    copy kod tu n letak kat page element yg korang klik HTML/script...

    pape mslh psl bnde ni je ek...leh singgah jap kat www.layancitelyne.blogspot.com

    ReplyDelete
  36. xleh pun..admin..mohon pencerahan..ramai yang pening kepale nih

    ReplyDelete
  37. boleh tak bagi detail sikit,
    ingat semua orang dah pro sgt ke dengan benda alah nie

    ReplyDelete
  38. berjaya pd percubaan pertama.. tq

    ReplyDelete
  39. dah berjaya

    thanx for de tuto

    ^__^
    wink wink !!

    ReplyDelete
  40. aduhh , tak leh nak daftar , smpai bila nak kene tukar paswet jerrr

    ReplyDelete
  41. tak blh pn... ade mslh dgn user id....
    nk buat mcm mn ni....

    ReplyDelete
  42. user id adlh nombor pd blog anda...
    iaitu bk pd post dn akan keluar di bhagian atas blog anda...

    ReplyDelete
  43. mudah dan kemas..saya teringin juga nak buat.. tp blog masih baru...

    ReplyDelete
  44. setelah membaca artikel boss’ di atas alhamdulillah jadi ngedapet inspirasi nich’ terima kasih boss’ salam sukses untuk semua.

    ReplyDelete
  45. dok jadi ..,
    visit blog saya ..,
    http://ceritakedaiaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  46. tq admin for the information. saya punya jadi.

    ReplyDelete
  47. siap ....ane coba comen tuk dapat link .

    ReplyDelete
  48. siap boleh cuba komen ... http://www.kitabantai.info/

    ReplyDelete
  49. Alquran terjemah dengan tajwid blok warna alquranku
    Antony 081331828237
    alquranku
    Thx

    ReplyDelete
  50. tq tuan..byk info menarik disini..singgah ke blog saya kawan2 :)

    ReplyDelete
  51. Blog saya juga mempunyai pertukaran link... mari singgah ya... kawan2..

    terima kasih..

    ReplyDelete