Following Star Pada Cursor

Adakah anda suka kalau cursor yang anda guna untuk blog ada beberapa bintang kecil berwarna yang mengikutinya.? Contoh macam gambar di bawah.



Kalau anda suka, ini ada tutorialnya.:)



1. Dari dashboard > design > add a gadget > HTML/javasrcript [link]

2. Copy code di bawah mengikut kesukaan anda dan paste ke dalam HTML/javascript

i) Following star warna warni

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/rainbows.js"></script>



ii) Following star warna biru

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/blues.js"></script>



iii) Following star warna purple

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/purples.js"></script>




3. Save dan lihat hasilnya.:)

112 comments:

  1. tengs,,menjadi punya..

    kpd sesiapa yg x jdi tu korang kena remove code bubble cursor/sparkling cursor dkat ruangan HTML tu..pas2 baru paste code star cursor nie..

    ReplyDelete
  2. dh remove dh. x mnjadi jugak. helpppp!

    ReplyDelete
  3. x jadi mende pun ? adehh >.<

    ReplyDelete
  4. cantikkk gilerrrrrrrrrrr !!! tq3

    ReplyDelete
  5. xjdk pon...nk wt cmne ekk? please help me!

    ReplyDelete
  6. kenapa x jd nk jugakkkkkkkkk sob3x

    ReplyDelete
  7. xjdik piown..help me laaaaaaa

    ReplyDelete
  8. hurmm.. =(
    nak jugaa..!!
    tapi x jadi..!!
    please................

    ReplyDelete
  9. alaaaa.. da try byk kali dahh.. tak jd pown :( . da try buang bubble pown still tak jg jgkkk.. plzz..

    ReplyDelete
  10. bnyk yg taa m'jdy , tlg seyh ! naa buadd bnde laen pons tabole , pening sudaa '-'

    ReplyDelete
  11. naa cursors star niyy jgk ! tlg please

    ReplyDelete
  12. sumpah tak jadii ! tolongg laa =='

    ReplyDelete
  13. aduh.... x jadi gak...nape yek// sape tau ape sebab tk jadi...

    ReplyDelete
  14. thanks yooo... hehe.. jadi la pulak!! tertarik. hehe

    ReplyDelete
  15. mmg bez la..nsib bik d tips2 n kod2 nie...cm bez dh nk edit blog

    ReplyDelete
  16. da buat dh... tp npa following star tu jauh dari cursor??

    ReplyDelete
  17. x jd jugak laa..cm ne ni?? sape yg leyh tolong? =(

    ReplyDelete
  18. xjadi..nak la jugak..

    ReplyDelete
  19. tHx!!..... cursor da ada flwing star hehe..... ^_^

    ReplyDelete
  20. tak jadi uh... dia kuar kat tepi je.. x ikut mouse..

    ReplyDelete
  21. =.= tenggs gegiler ! tutorial best ><

    ReplyDelete
  22. da remove pon xley..camne ni???mnyesal je delete td...

    ReplyDelete
  23. alaaa kenape takk jadi punn ? :'(
    T___________T

    ReplyDelete
  24. mcm mne nk buat shoutmix yg tertutup tuh???
    tlglah tiera..

    ReplyDelete
  25. Salam, sye bru buAT blog nie. Macam mne nk ltk lagu dlm blog ? Help me please, anyone :(

    ReplyDelete
  26. xjd gk :(...mjur smpt save yg sparkling pnye..
    tp nk star ni gk:((

    ReplyDelete
  27. x jd pun...nak delete kt html yg mn satu?kodnye byk sgt la

    ReplyDelete
  28. wane itam ade??
    please blas cpat!!!

    ReplyDelete
  29. x jd..ape nie..cursor pi tempat len warna warni tempat len

    ReplyDelete
  30. knapa takk m'njadi wahai admin ? admin , tolong laaa >.<

    ReplyDelete
  31. boleh tu try lgi,, copy dlu smua kod,, tu right click n copy pastu right click n paste dlm ruang html click save.n view blog..gud luck..

    ReplyDelete
  32. kunungan siang mas salam kenal.,

    ReplyDelete
  33. thanks sebab buad tutorial ni , :)

    ReplyDelete
  34. kalau ada masa singgah la my bloghttp://mohdelhaziqbinmohdfeirus.blogspot.com/

    ReplyDelete