Ketahui Bilangan Pengunjung Online Dalam Blog

Berapakah bilangan pelawat yang berada dalam blog anda ketika ini.?
Mungkin amat sukar untuk anda menjangkakannya (tidak boleh rasanya.:)
Kalau anda mempunyai statistik blog, mungkin anda tahu mengikut hari ataupun jam,
tetapi anda tidak tahu berapa bilangan pengunjung dalam keadaan masa sebenar.

Bilangan Pengunjung Online Dalam Blog


whous.amung.us menawarkan widget yang dapat menunjukkan bilangan pengunjung yang online pada masa sebenar.
Antara kelebihan menggunakan widget ini adalah paparan yang menarik, dan juga cara pasang pada blog dengan mudah. Boleh lihat demo widget ini dipasang di blog, DISINI.

Berikut adalah langkah yang diperlukan untuk meletakkan widget ini didalam blog anda.


1. Buka web http://whos.amung.us/

2. Pilih kedudukan widget yang dikehendaki (widget akan berada dalam keadaan statik dalam blog anda), selepas itu copy code yang tersedia.
Bilangan Pengunjung Online Dalam Blog


3. Setelah copy code, pastekan di dalam html/javascript yang terdapat dalam page element blog anda.
Dashboard > layout > page element > add a gadget > html/javascript.
Bilangan Pengunjung Online Dalam Blog

Jika masih tidak faham, sila rujuk disini.

4. Save, dan lihat hasilnya..:)


Suka entri ini.?

86 comments:

Ain Butterscoth on March 3, 2010 at 8:53 AM said...

thanks!!!
da lame cari kod ni

CiPoT CeDoT on March 3, 2010 at 1:42 PM said...

perh...
mcm gempak jerk..
berat x kalau letak kat blog>???

ariyon176 on March 3, 2010 at 8:04 PM said...

dah try..ok la tapi rasa mcm tak cukup 'bottom' jer utk blog saya..hihihi

unwanted on March 4, 2010 at 10:20 PM said...

Ain Butterscoth,
sama².:)

CiPoT CeDoT,
tak berat benda ni..:)

ariyon176 ,
tak cukup bottom, tepi pun dah ok.:)

HIDAYATI on March 8, 2010 at 8:11 AM said...

DAH BUAT JUGA UTK BLOG SAYA. BEST RRR

Amirah on March 13, 2010 at 10:31 AM said...

xkuar pn dlm blog?

unwanted on March 14, 2010 at 9:52 AM said...

Amirah,
tak keluar.?
dah cek masukkan betul tak.?

uncle on March 29, 2010 at 10:57 AM said...

terima kasih..uncle pun teringin nak buat bende ni..info yg padat lagi senang utk diikuti..syabas!!

zameermus on April 19, 2010 at 5:54 PM said...

nice tutor...

Aku dan Sulaman on April 30, 2010 at 6:12 PM said...

tq bbyk....

syakirah on May 27, 2010 at 10:33 AM said...

tq

fateen on June 29, 2010 at 12:52 PM said...

thank you :D

Anonymous said...

TQ...
macamana nak letak statistik berapa kali orang dah lawati blog kita??

MISS INTAN HAMDAN on July 16, 2010 at 12:12 AM said...

saya bedak baru belajar....huhu

MISS INTAN HAMDAN on July 16, 2010 at 12:18 AM said...

saya nak tahu macan mana nak wat blog kita kemas..4 excample dalam setiap post kita di masukkan dalam satu page tu.n kesenangan visitor yang cr informasi dalam blog kita.

Muhafis on July 17, 2010 at 10:12 AM said...

hi tuan, sgt berguna,
info ringkas, i like.
dan paling best,
explanation u tak copypaste dari org lain, kot.
tQ

nieya on August 18, 2010 at 12:09 PM said...

x kua punnn....

ieqa zulaica on December 5, 2010 at 11:20 PM said...

ta kua pon tekan web tuu .. nape2 ehh ?

ARIF AIMAN]] on December 31, 2010 at 3:41 PM said...

thanks...

..m@m@ T0meLL.. on February 8, 2011 at 11:56 PM said...

tq..jd gak

..m@m@ T0meLL.. on February 8, 2011 at 11:57 PM said...

tq..jd gak

Aya Maya on February 16, 2011 at 4:47 PM said...

thanks !!

♥Cik Anyss♥ on March 12, 2011 at 1:38 PM said...

thanks ! ^^.

ViccMalarn on March 14, 2011 at 10:58 PM said...

thank you again :)

qween_charz luvt ch!nt@bErRy on March 17, 2011 at 2:39 PM said...

ader ta tutorial macm mne na bward header ?
please,,,,im neeed it,,
thnxx,,

shaFazie on March 17, 2011 at 4:46 PM said...

tq..jadi gak:)

aiyang on March 19, 2011 at 8:54 PM said...

yesss..yessss,,,berjayaaa!!!

fathie on March 27, 2011 at 5:29 AM said...

thank..da jadi

A'ai on April 11, 2011 at 5:34 PM said...

tq ,dah jadi

Rina Syazwani Zulkafli on April 22, 2011 at 1:31 PM said...

time kasih.dah jadi dah ! :)

kodokencem on April 30, 2011 at 4:13 AM said...

tq

[CeNdAwAn] on May 14, 2011 at 3:31 PM said...

waw ! tq ye !

cikzuzu dan cermin mata ajaib on May 16, 2011 at 5:17 PM said...

yea! da boleh.. mekaseh.. :)

safiyyabdullah on May 20, 2011 at 2:33 PM said...

tq..

syiela on June 1, 2011 at 12:15 PM said...

TQ.. akhirnya berjaya jugak dptkn kod ni... :)

Cik Ain Lurve Cokletcadboury on June 1, 2011 at 1:58 PM said...

tq..:)

Shiesha SamLovers on June 8, 2011 at 8:45 PM said...

woo , berhasil pun , thanks for the tutriol :)

Nurziela Nasir on June 9, 2011 at 3:13 PM said...

tq... mmg best

Gadis Semasa on June 17, 2011 at 10:14 PM said...

tq...... best dpt buat

Maisarah Ghani on June 24, 2011 at 12:53 AM said...

thankss for semua nyee okeyy (:

Cindai Merah on July 12, 2011 at 9:56 PM said...

akan cuba buat untuk blog saya

khairul@kechik on July 14, 2011 at 6:25 PM said...

wah byk ilmu sy dpt dari sini. tq 4 sharing.

Que Hanan on July 29, 2011 at 2:23 PM said...

thanks... da brjaya buat...

farehah roslan @ FR on August 17, 2011 at 4:21 AM said...

berjaya..TQ..

kewin on August 22, 2011 at 7:37 PM said...

thanks for the info...
teruskan usaha anda...
syabas.

wanie ! on September 3, 2011 at 2:53 PM said...

thx ! dpt da..

akubudaknakal on September 17, 2011 at 5:52 PM said...

thnks.. da dpt!

™•ЅдпдпŽ НдčќΣЯż•™ on September 27, 2011 at 9:12 PM said...

Thank for Tutorial nya..
Nice..

mahirah on October 15, 2011 at 7:43 PM said...

hurm..

nick_irah on October 24, 2011 at 10:12 PM said...

x menjadi..

HikaruKotaro95 on November 5, 2011 at 1:13 AM said...

thanks....

Ayu Iman on November 11, 2011 at 2:03 AM said...

x jadi

Alfred Erz on December 7, 2011 at 12:04 PM said...

Thank....banyak belajar dari website nie.

abu85 on December 13, 2011 at 1:42 PM said...

ok saya dah masukkan.. ingat benda ni bayar... free ruper nyer.. TQ

Fatin Izati on December 14, 2011 at 3:15 PM said...

thnx jdy jgax ^_^

Mymie Sein on December 15, 2011 at 11:06 AM said...

tak boleh buka la website yang admin bagi..forbidden plak..

paan on December 20, 2011 at 4:29 PM said...

makasih ^^

aisya on December 26, 2011 at 11:27 PM said...

thanks . blog ni banyak membantu ! :)

Aisya on January 12, 2012 at 10:12 PM said...

Trima kasih! Saya suka blog nii,banyak yg membantu! Thx ♥

nfmatahari on January 20, 2012 at 3:27 PM said...

tq..sy sukeeee =)

Myra Natasya on February 6, 2012 at 9:49 PM said...

tak jadi =.=

PelayarBahtera.. on February 14, 2012 at 6:51 PM said...

ada warna lain x?hehe hijau ke, wrna merah ni xbrape masuk dngan blog sya

T-ara Arzeillia on February 16, 2012 at 11:30 AM said...

benda merah tu rupanya..hehehe sy x tau. buat je ikut tutorial ni..anyway, tq

Adam Zailani on March 17, 2012 at 10:29 PM said...

oke skali wat tros jadi tapi...nmpak tak smart lah pulak mencacat kan je em.btw cm ne nk buang balek ye..tolong skang jgak sape yg tahu.cm ne buang!!!!!!

gemersik kalbu on March 22, 2012 at 4:20 PM said...

Gadis itu seperti MAWAR BERDURI
Indah dipandang ,namun sukar untuk DIPEGANG
Mulianya kerana KETAQWAAN
Cantiknya kerana keperibadiannya AKHLAK MULIA
Kerana itulah dikatakan dialah GADIS IDAMAN

SUHAIMIE BIN ZULKIFLI on April 25, 2012 at 9:47 AM said...

jemput...
http//ilamie2012.blogspot.com

SUHAIMIE BIN ZULKIFLI on April 25, 2012 at 9:48 AM said...

jemput..
http://ilamie2012.blogspot.com

apa celop tock on May 1, 2012 at 12:25 AM said...

Tq... Tp kat blog saya hanya 1.. Nampaknye sy sorang saja lah cikgu...hahaha...

Aryanie Ismail on May 31, 2012 at 10:28 AM said...

kenapa tk boleh pilih pun nk letak kat bahagian mana.

Clixster Johore on June 4, 2012 at 9:21 PM said...

xde ke yang display jumlah keseluruhan pengunjung yang lawat..bukan online..kalo online xbyk laa..huhu.. http://clixsterjohore.blogspot.com

Diana Rei on June 6, 2012 at 3:19 PM said...

berjaya, thanks :)

Mastura Mahamad on June 28, 2012 at 5:25 PM said...

Daa jadi tapi sikit orang jee yang melawatnye. ahaks~

ikaa on July 8, 2012 at 2:05 PM said...

tq info

pstt: informasi anda

miezprincessflavia on September 25, 2012 at 1:33 AM said...

kenapa tak bole copy code kat ats ni

Bintang Hati on December 11, 2012 at 12:56 PM said...

kenapa tak boleh ye copy code? haishh,penat mencari.. someone please help me!!

OFFICIAL SHAMEIZY on December 14, 2012 at 5:08 PM said...

macammana nak p dashboard?? waduhh saye x tau.. pls anyone mane dashboard ni pening dah carikk

OFFICIAL SHAMEIZY on December 14, 2012 at 5:10 PM said...

copy code saye dah tahu.. nak copy ke blog tu yg tak pandai..:-( sye dashboard.... page alement tu tak de.. terus ke layout je...:-( boleh ke copy paste camtue jek

ihsan luke on February 1, 2013 at 1:30 PM said...

Than's ,,

fuziahmahadi on May 18, 2013 at 7:35 PM said...

minta izin nak link ke blog saya...TQ

http://fuziahmahadi.blogspot.com/

"Halaman Tutorial Blog"

obat perangsang on June 18, 2013 at 6:50 AM said...

oke mantep

obat darah tinggi paling mujarab on August 28, 2013 at 3:44 PM said...

makasih gan infonya

MamaStail on October 8, 2013 at 11:59 AM said...

tq ..lawat la blog saya.. http://mamastail.blogspot.com/

Nazuha on December 19, 2013 at 3:00 PM said...

Thanks.. :) it's working !

MaMa MuRsYiD on February 10, 2014 at 2:59 PM said...

tq..sgt berguna utk sy budak br belajar

Nasrul on May 15, 2014 at 7:13 PM said...

Ah ha..ni la yang biasa orang guna. TQ.

Zei Fhend on May 24, 2014 at 6:57 AM said...

SALAM SUKSES BRO. BOSEN KENA GUSUR MULU SEKARANG SEKARANG INI. DAN SEKARANG TERPAKSA BIKIN RUMAH BARU. DITUNGGU KEHADIRANNYA YA BRO SEKALIAN TITIP BINGKISAN TERBARU DARI GUBUK ANE. THX YO
BOKEP STREAMING TERBARU

KOLEKSI BOKEP STREAMING JANDA
KOLEKSI BOKEP STREAMING BARAT
KOLEKSI BOKEP STREAMING ASIA
KOLEKSI BOKEP STREAMING INDIA
KOLEKSI BOKEP STREAMING INDO
KOLEKSI BOKEP STREAMING PHILIPINA
KOLEKSI BOKEP STREAMING MALAYSIA
KOLEKSI BOKEP STREAMING KOREA

VIDIO TERLARIS
BOKEP STREAMING ABG MESUM 15 TAHUN
BOKEP STREAMING ABG MESUM 16 TAHUN
BOKEP STREAMING ABG MESUM 17 TAHUN
BOKEP STREAMING JANDA KEMBANG
BOKEP STREAMING PERAWAN SMP
BOKEP STREAMING PERAWAN SMA
AYAM KAMPUS JAKARTA

Post a Comment

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted