Tukar Ayat Asal Linkwithin

Bagi sesiapa yang menggunakan linkwithin pada blog, sememangnya akan muncul satu ayat yang telah di'set'kan secara automatik semasa meletakkan gadget tersebut.

Bagi bahasa melayu, akan keluar ayat, "Anda mungkin juga meminati" dan bagi english "You may also like these stories"..

Ini adalah yang biasa,
Tukar Ayat Asal Linkwithin

Dan ini pula yang agak kurang biasa.:)
Tukar Ayat Asal Linkwithin


Anda ingin tukar ayat ini mengikut kehendak anda.?

Ikuti tutorial yang sangat mudah ini.:)


1. Login akaun anda, kemudian dari dashboard > layout

2.Dari page element yang dipaparkan, cari element untuk Linkwithin kemudian klik edit
Tukar Ayat Asal Linkwithin


3. Daripada kod yang dipaparkan, tambah kod ini dibahagian atasnya

<script>linkwithin_text='AYAT ANDA DISINI'</script>



Penerangan : Tukarkan "AYAT ANDA DISINI" dengan apa-apa yang anda kehendaki.:)

Kod anda sepatutnya kelihatan seperti ini.
Tukar Ayat Asal Linkwithin


4. Selepas selesai, klik save untuk lihat kesannya..

Senang bukan.:)

78 comments:

  1. thx! sye gune tutorial ny.hehe~~ =]

    ReplyDelete
  2. belom berminat nak gune tutorial ni..tapi akan datang insyaALLAH..saye nak gune..bole?

    ReplyDelete
  3. haha..
    saye malas arr nak wat link within..
    kang tulis entri pasal kucing gi samakan laks ngan entri benda lain..
    zzz..
    nayo..

    ReplyDelete
  4. ak penah nk cuba tukar tp x tau dulu..huhu

    ReplyDelete
  5. Yeer sama pernah nak tukar..tapi sekarang dah boleh tukar makasih cikgu.

    ReplyDelete
  6. tq bro...dah try tukar..memang cun...

    ReplyDelete
  7. bagus sekali, dah tukar pun aku punya.. heheh

    ReplyDelete
  8. thanks ya ! :) really apreacite !

    ReplyDelete
  9. cube tengok barang-baik.com.
    sy try ayat: Jom usyah entry lain pulak. Klik Bawah ni.. : )

    ReplyDelete
  10. alamak..x jadila..apasal ni?? masih juga yang lama ni..'Anda juga mungkin meminati:...apa yang salah???

    ReplyDelete
  11. Dah cuba... Jadi! Tima kasih untuk tutorial ni ;)

    ReplyDelete
  12. mnrik..zue da wat da..erm...kamu tahu x cmne nk wt kt page komen kite de reply ek??

    ReplyDelete
  13. nape aku punye nie tak keluar gambar ekh?? dia juz tulisan je?? ade penyelesaian tak?? tolong.. t mailkan kat mdzulhaizer[at]gmail[dot]com ye..

    ReplyDelete
  14. terima kasih. saya dah berjaya =)

    ReplyDelete
  15. salam nak tanya kenapa winkithin saya berdouble yer

    ReplyDelete
  16. Thank you so much. permission nak copy tutorial. Thanks!

    ReplyDelete
  17. Mekaceh byk2.. puas ambe cari cara nak tukar.. jmpe gak kat blogmu... =)

    ReplyDelete
  18. terima kasih......

    http://suefiq09.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. tq~~!!!
    www.tintahatiann.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. oh ini rupanya yg pak aji cari-cari ye nak. terima kasih lah nak. love you! you rock!

    ReplyDelete
  21. Thnaks bro..
    dh berjaya menukarkannyer!

    ReplyDelete
  22. dekat mane linkwithin tuh , tak jumpaa laaa :(

    ReplyDelete
  23. i pon tk jmpe la....dh tukr2 kot..

    ReplyDelete
  24. kaler xleh tkar ke???ke kene edit dlam template designer???

    ReplyDelete
  25. thanks..=) bndanya jadi..tapi kn..kenapa x kuar pitcha ea? sbb saya x setting ke apa? tq..

    ReplyDelete
  26. la... senang je sebenarnya nk tukar. thanks!

    http://lelakitanpaemosi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. makaseh bebanyak..very useful blog..credit for u!

    ReplyDelete
  28. mcm mana pula nak buat bila org tekan entri tu akan gie ke link in new tab..jadi blog kita tak terpadam.ana dah letak target="blank" tp tak berjaya..

    ReplyDelete
  29. jd ana letak ayat nie hehee..
    Anda mungkin juga meminati:(klik mouse kanan & click open in new tab)please ajar ana..

    ReplyDelete
  30. BAGUS BRO
    TIPS YANG MENARIK.
    TAPI TIPS UNTUK LINK DENGAN FECEBOOK CUME BOLAH GUNA UNTUK SEHARI LEPAS 2XBOLEH DAH

    ReplyDelete
  31. terbaik...terima kasih kerana berkongsi..Mudah2an Allah merahmati anda dan keluarga anda..

    ReplyDelete
  32. klu kt page element xder link nie..
    mcmana nk add

    ReplyDelete
  33. macam mana nak tukar warna "Anda Mungkin Juga Berminat"

    ReplyDelete
  34. TERIMA KASIH ... "ilmu yg bguna, semoga mdapat berkat kpd yg menyebarkannya" :)

    ReplyDelete
  35. yeh! jadi, trima kasih! syukur ada insan yg x kdkut ilmu, hanya Allah yg dpt mblsnya.

    ReplyDelete
  36. Menjadi..bestnya...tq blog owner..

    ReplyDelete
  37. ini yg blum bsa aq buat d blog,bkan ini sama dengn artikel terkait ya yg srin ada d blog2

    ReplyDelete
  38. bang di blog saya kok menu komentar ga muncul ya...
    www,halim-hj.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. Akhirnya..sy jumpa juga cara yg btul mcm mna nk tkr ke "anda mungkin juga meminati". sblm nie sy buat dan ltk kt title "anda mungkin juga meminati" tp msih juga keluar you might also like..

    Terima kasih byk2 yer..

    ReplyDelete