Title Bar Maker

Sebelum ini sudah ada tutorial untuk buat title blog bergerak dari kanan ke kiri, untuk kali ini, dibawakan terus title bar generator.

contoh title bar (title blog)


Pilihan yang ada untuk title bar maker ini.


Anda boleh memilih pelbagai jenis gerakan yang anda mahukan dan setting yang begitu mudah.

Title bar generator adalah seperti di bawah.



1. Masukkan maklumat yang anda mahu.

2. Klik preview untuk tengok contoh paparan. Dan jika berpuas hati, klik pada 'OK, generate code!'

3. Code yang anda perolehi, copy dan paste pada HTML/javascript blog anda.
(dashboard > design > add a gadget > HTML/javascript ) [link tutorial]

4. Siap. Senang dan mudah kan.:)

53 comments:

  1. SaLaM....

    WaH!~ TuToR YanG BGuNa uNTuK BLoG SaYa!~ (^_____^)V

    ReplyDelete
  2. huh,, best entry nih,, thanks share..

    ReplyDelete
  3. tenQ... banyak info berguna tuk newbie blogger mcm me... :D

    ReplyDelete
  4. bro..camne nk link kn blog ngan fb..button share ngan like tu nk wat cmne r..tlong..

    ReplyDelete
  5. tQ tUaN BloG...sGt BerGuNa TuToR iNi UtK sAya..

    ReplyDelete
  6. mana nak cari title bar maker dlm blog? x jumpa la

    ReplyDelete
  7. cmne nk cri bnde 2 dlm blog..x jmpe ar..

    ReplyDelete
  8. kat mana nak cari tittle bar maker tu??

    ReplyDelete
  9. huhu..tittle bar tu kt ne?saye gune blog jnis lame

    ReplyDelete
  10. WOW....Sukanya, Moga Allah memberkati segala usaha saudara dalam berkongsi ilmu ini

    ReplyDelete
  11. sya still ta phm laa -.-' , c=mcm mane na bwt nie ?

    ReplyDelete
  12. mcm mana nk buat ?? tk jumpa pon ?

    ReplyDelete
  13. dah buat, jadi, tp nak laju skit, so, mana nak dptkan status bar maker?

    ReplyDelete
  14. wah!! i like it so much! berkesan,lah!!! thank u!

    ReplyDelete
  15. sy amik byk info,thanks hrp awk halalkan

    ReplyDelete
  16. huh?? x paham la... -_-' mane nk cari yg kotak benda alah tu??

    ReplyDelete
  17. thx sesgt!! bnde yg dah lame saye crik,sume dah jumpe kat sini!! thx5 very much!! ^^

    ReplyDelete
  18. nak cari bende tu dekat mana ? hee :p

    ReplyDelete
  19. mcmane ek nk buang title blog yg bergerak tue??sebab saya nak buat yang baru..bila cari kat design mcm benda tue xder so saya xley nk delete..

    ReplyDelete
  20. kalau nak letak lagu dalam blog cne ?
    tak reti nak p kat ne ?

    ReplyDelete